Veilig winkelen


Lingewaard Verhuur heeft ervoor gekozen om haar online betalingen te laten verlopen via het betaalsysteem van Sisow. Sisow staat bekend om haar gecontroleerde en gecertificeerde betaalsystemen. 

Certificering en en vergunning

Sisow is door Currence, eigenaar van iDEAL, gecertificeerd als Collecting Payment Service Provider (CPSP). Recent is de certificering als Mandaat Service Provider (MSP) en heeft een vergunning van De Nederlandsche Bank. Sisow voldoet aan de hoge eisen voor een integere en beheerste bedrijfsvoering. Dat gaat om zaken als:  klantacceptatie, monitoring (transacties en klanten), veiligheid, waarborging van privacy, waarborging van beschikbaarheid, enzovoort.

5 tips voor veilig online winkelen

  1. Controleer of de site genoemd wordt op andere betrouwbare websites.
  2. Is er een kloppend postadres en/of telefoonnummer beschikbaar? Controleer dit bijvoorbeeld met behulp van de telefoongids of door het opgegeven nummer te bellen.
  3. Is er een kloppend Kamer van Koophandel (KvK) nummer aanwezig? Zoek het op via www.kvk.nl > “Handelsregister” > “Handelsregister Online”.
  4. Controleer of de betaalgegevens via een https (beveiligde) verbinding worden verzonden. Kijk hiervoor naar de adresregel van je browser op de pagina waarop je je bank- of creditcardgegevens in voert.
  5. Bekijk de mogelijke betaalmethoden en -momenten. Wanneer je pas achteraf hoeft te betalen, kun je ervan uit gaan dat het altijd veilig is. Mocht je van tevoren dienen te betalen, dan kun je het beste gebruik maken van je creditcard. Bij creditcardbetalingen ben je in de meeste gevallen verzekerd tegen schade bij online aankopen voor een lange periode. Informeer hiernaar bij je creditcardprovider.

Bekijk deze en meer tips over veilig online winkelen op de website van de consumentenbond